top of page
joutsen_vastuullisuus_nettiinpieni.jpg

Vastuullinen
Liiketoiminta

Hotelli Nuuksiota ympäröivä luonto on vähäisen asutuksen vuoksi pysynyt puhtaana ja koskemattomana. Näin ollen Nuuksion kansallispuisto ja Siikajärvi velvoittavat meitä kunnioittamaan puhdasta luontoa sekä huolehtimaan omalta osaltamme ympäristön hyvinvoinnista.

Hankintamme pyrimme tekemään aina ympäristön kannalta mahdollisimman kestävällä tavalla ja suosimme kotimaisia tuottajia ja tekijöitä. Kotimaisten yritysten ja tuotteiden sekä lähituottajien suosiminen on tapamme osoittaa yhteiskuntavastuuta. Nuuksion luonto ja ympäristöasiat ovat tärkeässä roolissa kaikessa tekemisessämme sekä suunnitelmissamme kestävän kehityksen ylläpitämiseksi.

Hotelli Nuuksio on ekosertifioitu suomalainen perheyritys

Hotelli Nuuksiolla on ekosertifikaatti sekä Laatutonni diplomi

Ekosertifikaatti myönnetään yritykselle, joka on siirtynyt vastuullisuuspuheista konkreettisiin tekoihin ja joka noudattaa ekokompassiohjelman kriteereitä.

 

Laatutonni on matkailualalle räätälöity laatuohjelma, joka pohjautuu kansainvälisiin laatupalkintokritee- reihin. Laatutonni statuksen saannin edellytyksenä on käyttöönotettu laatukäsikirja sekä toimiva asiakaspalautteen kerääminen. 

Ekokompassi_logo_RGB.png
laatutonnilogo.jpg
Holding Plant
Teenagers in Nature

Asiakkaiden

turvallisuus

Kiinteistömme yleisissä tiloissa on turvallisuus-

kamera-valvonta, allasosaston tuvallisuutta valvotaan myös turvakameroin. Allasosastolla sijaitsee lisäksi hälytyspainike.

 

Hotellin päärakennukseen on sijoitettu kolme defibrilaattoria ja koko henkilökunta on opastettu niiden käyttöön, lisäksi henkilöstön EA-taitoja päivitetään jatkuvasti.
 

Kiinteistöhuolto päivystää kiinteistöön liittyvissä hätätapauksissa.

lähiruoka

 

Lähimetsien marja- ja sienisatojen hyödyntäminen sekä lähileipomon tuoreet leivät ovat esimerkkejä kestävän kehityksen ja herkullisen lopputuloksen yhdistämisestä. Kasvatamme omassa keittiöpuutarhassamme sekä yrttejä että salaattitarpeita ja keräämme terveelliset kuusenkerkät ihanaksi siirapiksi.

 

Asiakkaat voivat auttaa ympäristöä tilausruokailujen yhteydessä vahvistamalla menuvalinnat ajoissa, joka mahdollistaa meitä keskittämään toimituksia sekä välttämään turhia ajoja tänne meille Nuuksion järviylängölle.

 

Emme myöskään käytä kertakäyttöastioita ja Tarjoilemme mielellämme uuden juoman jo käyttämääsi lasiin, näin teemme yhdessä pienen ekoteon.

Heart Shape
Bee on Flower

hunaja, mehiläiset ja

muut eläimet

 

Hotelli Nuuksio osallistuu aktiivisesti mehiläiskantojen säilymisen varmistamiseksi jatkossakin.  Hotellin niityllä on ammattitarhaajien hoitamia mehiläispesiä ja tarkoituksena on laajentaa mehiläisiä tukevaa toimintaa mm istuttamalla mehiläisille suotuisia kasveja. Maukasta hunajaa on tarjolla pesien sponsoroijille  hyvän mielen lisäksi.

 

Näiden pikkupuurtaien pelastaminen on tärkeää

- ilman pölyttäjiä ei ole elämää.

Emme myöskään halua unohtaa pikkulintujamme, vaan tarjoamme pesäpönttöjä tiitiäisten käyttöön ja hyönteishotelleja, jotta evästä ja elinmahdollisuuksia riittää kaikille.

Huolehdimme, ettei kansallispuiston eläinten elimistöön ja elintilaan ajaudu roskia tai muuta asiaankuulumatonta tavaraa. Meille peurakaverit, pihahanhet ja muut karvaturrit ovat osa perhettä.

lämpö ja vesi

 

Oma porakaivo ja vedenpuhdistamo huolehtivat siitä, että vieraamme voivat nauttia raikkaasta ja puhtaasta vedestä hyvällä omallatunnolla.

 

Rakennuksemme lämpiävät puupelleteillä ja hotellin valaistuksen olemme hoitaneet energiansäästö- lampuilla.  Olemme laskeneet asteella uima-altaan veden lämpötilaa, josta koituu huomattava energian säästö, mutta jota uidessa ei välttämättä edes huomaa.

 

Tiesitkö, että huonelämpötilaa voi laskea asteen tai kaksi? Mukavuus ei siitä kärsi, kunhan varpaat ovat lämpimässä – suosi siis villasukkia tai mukavia sisätossuja.

Hand Touching Water
Liekki2.jpg

KIERRÄTYS JA

KESTÄVÄ KEHITYS

 

 Meillä Hotelli Nuuksiossa käytetään ihania 70-luvun design huonekaluja ylpeänä. Verhoilutamme rikki menneet päälliset ja vaalimme hotellissa alusta asti olleita tavaroita, koska uskomme kierrätykseen ja tavaran kulutuksen vähentämiseen.

 

Meillä huonoksi menneet sängynpeitteet menevät koirien alustoiksi ja vanhentuneet leivät lähitallin hevosten rouskuteltaviksi. Mitään ei heitetä turhaan pois.

bottom of page