top of page
Sunset in the Nature

Ympäristöpolitiikan keskeisimmät tavoitteet  

 

Me olemme Hotelli Nuuksiossa sitoutuneet ympäristöasioissa vastuulliseen toimintaan, jota ympäristöpolitiikan ja ympäristöohjelman avulla pyrimme toteuttamaan ja täten minimoimaan aiheuttamaamme ympäristökuormitusta.

 

Tavoitteemme on säästää luonnon rajallisia resursseja ja haluamme kehittää pitkäjänteisesti toimintaamme ympäristön turvaamiseksi. Näin toimien, haluamme osoittaa asiakkaillemme ympäristömyönteisyytemme ja tarjota heille ympäristövastuullista palvelua ja asiakaskokemusta luonnon äärellä.  

 

Tiedämme toimintamme keskeisimmät ympäristövaikutukset jätteen määrän vähentämisessä ja – lajittelussa, energian- ja vedenkulutuksessa sekä materiaalihankinnoissa ja -käytössä.

                                                                                                                

Johdon allekirjoitus:   Tuija Kyrölä, Juha Björnman

Tällä kaudella kehittämiskohteiksi

valitut osa-alueet

 

  1. Jätteen määrän vähentäminen ja lajittelu

  2. Energiatehokkuus ja uusiutuva energia

  3. Vastuulliset hankinnat

  4. Materiaalitehokkuus

  5. Logistiikka ja liikkuminen 

  6. Viestintä ja vaikuttaminen

  7. Yhteistyökumppaneiden sitouttaminen

Green Waste Recycling

mitä tämä tarkoittaa konkreettisella tasolla?

 

Jätteen määrän vähentäminen ja lajittelu on jo arkipäivää nykysin joka paikassa, silti sitäkin voitaisiin kaikkialla kuitenkin tehostaa. Meillä Hotelli Nuuksiossa asiat pyritään tekemään "vimosen päälle" niin tässä kuin muissakin asioissa.

Esimerkiksi logistiikan ja liikkumisen osalta mietimme oikeasti tarkkaan, miten keskitämme ostot ja ajamme mm. tavaranhankinta ajot, jottei turhia kilometrejä tule. Laitamme raportit sähköiseen muotoon ja koetamme sitouttaa myös yhteistyökumppanimme noudattamaan arvojamme ympäristöasioissa.

 

Olemme hyödyntäneet vanhaa 70-luvun design kalustoa mahdolisuuksien mukaan ja verhoiluttaneet kuluneet päälliset mieluummin kuin hankkineet uusia huonekaluja, koska kestävään kehitykseen tarvitaan tekoja eikä puheita.

Emme pidä turhia valoja päällä ja käytämme fläppitaulujen papereista molemmat puolet.  Meillä ei ole hienoja painettuja muistilehtiöitä, vaan kierrätämme ja uusiokäytämme lähes kaiken paperin toimissamme.  Kaikkea ei tarvitse myöskään tulostaa paperisena.

Ystävällisesti pyydämme hotellivieraita käymään lenkillä klo 7-22 välillä, sillä haluamme antaa mahdollisuuden pimeydelle yöaikaan ja vieraillemme mahdollisuuden nähdä miltä luonto näyttää ilman valosaastetta.

Tavoitteena on saada jätteenmäärä selvästi pienemmäksi ja oikein lajitelluksi oikeanlaisiin jäteastioihin sekä henkilökunnan että asiakkaiden taholta.

Jätteen määrää tullaan vähentämään myös mm. saippuoiden ja wc-papereiden loppuun asti käyttämisellä. Vajaat tuotteet toimitetaan  henkilökunnan käyttöön keittiön sosiaalitiloihin.

Kiinteistön lämmittämisen osalta kartoitamme mahdollisuuksia aurinkoenergian ja vesilämmön käyttöönotosta tulevaisuudessa, sekä vesi-ilmalämpöpumppujen hyödyntämisestä.

Vaihdamme tuotteitamme ympäristöystävällisiin ja joutsenmerkittyihin sekä kotimaisiin vaihtoehtoihin.

Pyrimme pienentämään ruokahävikkiä mm. kartoittamalla annosten kokoa ja ruokatottumuksia.

bottom of page